Litet blomkålshuvud
2 morötter
1 gul lök
Flytande margarin
1 påse Tikka masala kryddmix
2 dl röda linser
1 tsk salt
2 tomater
2 dl matlagningsyoghurt
Till servering:
cashewnötter
koriander
Dela blomkålen i små buketter.
Skala morot och lök, skär i små bitar.
Fräs löken i flytande margarin.
Tillsätt blomkål, morötter och kryddmix.
Fräs några minuter under omrörning.
Tillsätt linser, salt och 5 dl vatten.
Låt koka under lock 8 minuter.
Skär tomaterna i bitar. Rör ner dem och hälften av yoghurten.
Låt koka upp.
Servera med basmatiris, resten av matyoghurten, korianderkrydda och naturella cashewnötter.
thile
22 november 2010 22:40
Nå har jeg skrevet ned reseptet :-) Mmmmm:):):)
Håper du slipper smertene snart, klem.
Anna
23 november 2010 07:09
Det såg riktigt, riktigt smarrigt ut!
Äter du inte kött?
Tusen, tusen tack för kortet! Jag fnissade gott åt framsdian! :D
Och Frelle hade väldigt roligt åt det där med
" Långt uppe i norr ". :D
// Många, Många Kramar
http://annalundberg.org
budda
23 november 2010 08:21
Tack Anna. Jag har ganska svårt för animalier i mat. Denna gryta är väldigt lättlagad och god. Vill man kan man ha kyckling till för det är indisk-currysmak.
Framsidan föreställer Selma vars matte bloggar på Julgrisen och driver hemsidan Maskrosmarsvin (se i länklistan).
Kram i retur.
jasas
23 november 2010 09:29
Åh vad gott! Kommer nog ha kyckling i. Tål ju inte nötter. Tack!!
http://jasas.se
budda
23 november 2010 13:46
Kyckling kommer att passa perfekt Hanna.
Anna
23 november 2010 10:40
Hej igen!
Melissa, är sångerskan som bryter på engelska. Och det är ok att du ändrade i länkarna.
// Kramisar
http://annalundberg.org
budda
23 november 2010 13:47
Hej igen Anna, då vet jag vem hon är, Melissa.
budda
23 november 2010 15:24
Ljus, mat, ledighet... :)
budda
25 november 2010 20:17
Tack, den var mycet god.
budda
13 januari 2011 17:36
Roligt, det är så gott. :)