Budda

Alla inlägg under maj 2011

Av budda - 7 maj 2011 21:52

Nya grottan är populär. I kväll satte jag den i tjejernas bur. De skiftar om att gå in och gå ur den. Här är Jossan inne i den och Kittan står utanför och väntar, som om hon sa ´Okej det är min tur nu eller hur?´ . KÄRLEK!     

Jag blir rörd, liksom tidigare i dag när jag såg kosläppet i Tystberga. Underbart.

  

Finast i stan!   

Av budda - 7 maj 2011 16:33

Jag fick snigelpost från Sussi. Tack, jag blev glad och rörd.

  I dag efter 40 minuters promenad kom jag hem med ryggsäcken jag visade tidigare i veckan samt två ´grottor´ med fleeceinsida. En gåva till tjejerna.  

Kittan.

  Jossan.   Så sant så sant. Alla behöver omtanke och värme. Tillhörighet. Tack Irene på marsvinshjälpen Eragons för allt du gör för små underbara djur som folk tröttnat på, säljer som ormmat på Blocket osv.   Tack för att du orkar och för att du tror. Tack Anna för tipset om var jag kunde köpa grottor.

  De provade varandras grottor.   

  Minstingen och jag cyklade ner på stan i solskenet. Vi drack färskpressade smoothies av kiwi, äpple och lime. Gott!

  Besökte Albrekts guld.Ett par sommarsmycken...

   ...och MFF...      

Denna miniminibok förljde med hem. Jag formligen älskar kloka ord som ger mig tröst och glädje. Jag har nu många dylika böcker så nu får jag nöja mig?

  

Köpte fler av dessa långtidsbrinnande ljus som doftar så lagom och så fräscht att jag blir lycklig av dem.  Ikeas doftljus och även Patylites doftljus kommer inte alls i närheten av att sprida väldoft som dessa.

  

I kväll blir det ris med ny vegetarisk variant av stroganoff med färska champinjoner, röda linser, lök, grädde, tomatpuré, squash, kryddor och rökat salt! Nytt för mig. 

 

Det blev min berömda currysås också så jag smakade båda. Toppen! Om jag får säga det själv...?  

  Fina Josefin höll mig sällskap i grottan på köksgolvet medan jag kockade och lyssnade på ljudbok. Härlig avkoppling.

  

 Hoppas att du har en solig, härlig lördag!

 

 


 


 


 


 


 


Av budda - 5 maj 2011 18:46

Men ändå inte för dagen i dag är speciell som alla andra dagar.   

I dag var jag uppe med tuppen och städade och testade även nytt schampo. Härligt. Tack Anna för att jag fick läsa ert arbete. Lärorikt att ta del.

Hade tid hos tandläkare efter lunch. Uppskattar att jag fick tid så snabbt när jag ringde häromdagen. Jag har en konstig känsla i en framtand och kopplade först till att jag fick ovarsam hantering när jag blivit sövd och skulle få enslang ner i halsen. En bit tand slogs av då. Jag fick undersökt, tagit litet tandsten, putsat, röntgat och det visade början till en inflammation ovanför tanden. Vi avvaktar (varför vet jag inte) och jag fick tid för ny undersökning och rtg om 3 månader. Känns tryggt. Hoppas det inte blir sämre.   

  Mitt Viktoria-smajl.  

  Bra med tandvårdsavtal, har du också det i din region?

På eftermiddagen mötte jag upp mistingen på ICA. Vi lyxade till det med jordgubbar doppade i choklad. Mums. Få saker jag vet är så goda.  

  Såg på Nyhetsmorgon i morse som hastigast om en kvinna (journalist? dokumentärfilmare?) som haft bröstcancer och ni som följt bloggen vet att jag efter min mastektomi är litet ´allergisk´ mot rosa band. Hur som helst så är det tråkigt att många drabbas. Men om man  förlorar hår, ögonfransar och ögonbryn. Varför sminkas man så här i tv? Eller har man en önskan om att se ut så? Jag ser enbart dessa ögonbryn som är så onaturliga i färg och form. Långa, kraftigare i kanterna och tunnare där de brukar vara som tjockast. Så mörka till det gråa håret.Litar man blint på sminkösen?  Det svarta ser också så hårt ut. Jag förstår inte. Förlåt mig för det!? Man kan inte förstå allt.  I alla fall: krya på dig.

 

Appropå mastektomi kom i dag kallelse till doktorn som opererade mig. En kontroll före sommaren. Det är då nästan 6 månader sedan senaste operationen och så lång tid lär det ta innan svullnad lagt sig. jag är öm fortfarande!  Det tar ca ett år (till jul ungefär) tills nervtrådarna lagt sig, muskler osv. Frågan är vad nästa steg blir eller om jag skall låta mig vara ´så här´. Vi får se. Fördelar, nackdelar. Tankarna finns men nu är nu.


Någon som provat Wii zumba?

 

I morgon blir det ett 12-timmarspass.

Jag försöker njuta av varje dag.  

Tankar från mig.


Ps. I dag kom första katalogen med höstkläder.   




Av budda - 4 maj 2011 21:11

Känner mig så tacksam:


* familj inkl djuren  

* arbete

* vår, ljus, sol, blå himmel  

* alla mina saker  

* att jag själv kan påverka sjukdom och hälsa  

* MBT - tack!

* evenemang vi har biljetter till

* drömmen om att sitta på en uteservering och njuta

* "Klockan åtta hos stjärnorna" onsdagar på tv 4

* att hitta ´tillbaka´

* minskad stress

* livet självt

* doften från doftljuset i sovrummet

* veg mat

* jordgubbar

* kärleksfull vänlighet

* DVD-box med Oprah  

* valmöjligheter

* att implantatet opererades bort


Är du tacksam i dag, i så fall för vad?  


Av budda - 4 maj 2011 16:46

Jag har pga ett arv kunnat unna mig själv en del grejor. Även människor i min närhet har fått små gåvor och till och med en okänd har fått ett bidrag till ett nystartat företag.   Jag har en del paket att vänta och i dag har jag hämtat ut några ljuvliga saker. Vissa unnar sig resor, hoppar fallskärm, plastikopererar sig, äter goda middagar med vänner, sparar på hög, vad vet jag! Jag gillar lyxiga hygienprodukter. Fina doftljus. En ljuvlig handkräm gör mig glad. Livet är nu. Härligt att njuta av vardagslyckorna. Ord kan inte ge rättvisa till dofterna på dessa ljus.

    Underbar sugar-peeling från Nougat London.

  Hand och nailserum från samma märke.   Har du sett vackrare vardagslyx? Små tvålar med ljuvlig doft, en fröjd för mina ögon.   På SPA´t säljs smycken av märket VÅGA. Detta föll jag för direkt.

  

Fotkultur säljer vissa modeller till nedsatt pris. Eftersom MBT gör att jag (med en nervskada efter löpning) kan gå så passade jag på att utöka MBTsamlingen medan jag kan.  


  Ja jag vet...strumporna. Haha.  

Jag har inte uppnått denna åldern men boken skall bli mycket intressant att läsa då ämnet intresserar.   

  Nu skall jag innan en god middag cykla och hämta hem ett par paket. Snart är det slut på sötebrödsdagarna.


Livet är nu.

 

Har du det bra?

Av budda - 4 maj 2011 12:49

Begav mig i går till ett dag-SPA i stan. Tidigare om åren har jag 1-3 ggr/år farit på SPA-resa till Göteborg men det är nu några år sedan och det som komma skulle kändes välbehövligt efter allt jag varit med om. Jag hade bokat en lyx-spa-kur. På med morgonrock.  

Först varm scrub av varsamma händer. Ner i plurret. Skalpmassage under tiden. Sedan vanlig massage och slutligen klassisk ansiktsmassage med portömning och ögonbrynsplock och "allt". Det tog drygt 2½ timme. Jag kände mig avslappnad och nöjd. Tack Sofie.   

  Gammaldags, vacker miljö.

  Passade mig perfekt. Hoppas jag får möjlighet att återvända. Det har varit tufft och stressigt på sistone.   På eftermiddagen blev det besök på skolan och ett utvecklingssamtal med minstingen som dagen till ära fyllde år.  

  Fick besked att tonåringen antagits till det gymnasieprogram som stod först på ansökan. Hoppas det blir bra.    Dagens middag var en önskemiddag; quornkorv, hemlagat mos med grönsaker. Gott! När vi svalt sista tuggan ringde man från mitt arbete och frågade om jag kunde arbeta natt. Det kunde jag och hann sova och duscha innan det var dags att fara i väg. Jag gillade det. Det var några år sedan jag arbetade natt.  Nu har jag sovit drygt 3 timmar och det får räcka?

  

Bakade brownies och hade på grädde, jordgubbe och gelehjärta. Gott!

   Nu blir det en cykeltur ner till spa´t , de hade nämligen så fina smycken, fina ljus...   Köpte en kräm och detta:

Ljuset doftar fantastiskt och tvålen skall vi inte tala om. *sniff sniff*       Jag bär så klart läkarens ord från i måndags med mig och de skall snart falla bättre på plats och jag skall börja agera.   


Solen skiner så då duger det inte att sitta här.     

Av budda - 3 maj 2011 20:33

Du får ge dig till tåls tills i morgon för att se vad jag hittat på i dag, tisdag.   

Jag har nämligen fått ändrade planer och skall arbeta i natt. Det skall bli roligt.

Ses i ´mon´. Sov gott.

Av budda - 2 maj 2011 20:54

" Tänk att ett litet fånigt vykort på en måndagsmorgon kan lysa upp en hel dag, hela hjärtat. Hela universum!"


"Omtänksamhet kan vara ett brev,

ett telefonsamtal,

en bukett blommor,

ett vänligt ord,

en kopp te,

en skjuts till apoteket.

En axel att luta sig mot."


"Ingen omtanke är för liten. Den kan förändra någons dag. Den kan förändra någons liv. "


"Verkliga vänner är de som stannar kvar även när den första stormen lagt sig."


"Det är detta som skiljer vår planet från alla tusen stjärnor på himlen - möjligheten att vara vänlig - möjligheten att bry sig."


Härliga små meningar i lilla boken "Tack". Jag blir glad av dem.

Ovido - Quiz & Flashcards