Budda

Alla inlägg den 2 januari 2011

Av budda - 2 januari 2011 20:30

När jag innan jul låg på sjukhuset fanns det en medpatient på drygt 70 år. Hon hade struplockscancer och när hon fick veta att det var bröst som opererats så hon så klokt:


"Det handlar om att leva. Vad fan e´ett par pattar?? Jag slängde mina bh för 50 år sedan!"


Hennes klockrena uttalande får mig att le och få perspektiv på livet när jag funderar!   

Av budda - 2 januari 2011 20:00

God fortsättning på det nya året!

Vilket härligt väder vi bjudits på (säger hon som längtar efter solvärme och barmark   ). Jag bjuder på några bilder.

        

Mitt sällskap på turen har en ny kamera och....

  

... knäppte kort på vackra fåglar.

  

Underbar svan och vackra änder. 

Med ena kvällstidningens söndagsbillaga följde en cd med medicinsk yoga. Vad bra! Jag vill gärna prova då jag för en tid sedan hörde mycket positivt om just medicinsk yoga i programmet ´Efter 10´ på tv 4. I går beställde jag en meditationskudde via nätet. Längtar efter den och meditationsro.   

  

Fick dille på Jensens såser och köpte alla sorterna (långt datum).  

Sätta guldkant på vardagen på ett enkelt sätt?

    

Ett tips jag fick av Margita var mandelmassegrädde med clementiner.

Något för trettonhelgen?   

  

Emma blev nyårsbadad och alla tjejerna fick klippt klorna. I dag fick Alva litet extra omsorg hos mig medan jag pysslade i mitt lilla rum.    

  

Ho ho Alvis?

  

Söta Kit har nu varit här hos oss i precis två år.  

  

Medan jag pysslat, plockat och bytt sängkläder har jag lyssnat på ljudbok. Hammarbyserien.

  

Jag är koncentrerad när jag lyssnar och sällskapet gör arbetet hemma mycket lättare och roligare. Det är härligt att lyssna under en promenad, under bussresan till arbetet, ja när som helst. Boken (eller ljudböckerna jag köpt) är skrivna av Carin Gerhardsson och heter Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull. Spännande så här långt.   

I helgen har jag haft hugg i bröst (tutt inte hjärt) trakten. Inte i såret utan i det hårda, det som de inte kan säga hur länge det kommer att vara hårt eller ömt.

Det kan enligt läkarna vara så i ett år. Jag har väldiga sammandragingar i området och det har jag fått förklaring till varför. Så var det även efter första operationen i augusti 09 och fram. Hoppas huggen ger sig och att det inte är en bit tråd som glömts kvar när jag hemma råkade fastna med drän-slangen i fåtöljen.  

Tankarna kring operationerna, resultatet, förhållningssätt går runt i huvudet. Jag är så tacksam att jag ändå kan hitta glädjeämnena och att jag trots allt 2010 (ni som läst minns kanske att utöver operationerna miste min mor, Sara och Hanna och att jag tog tjänstledigt och vikarierade på kommunhuset)  kan ta vara på guldkornen.     Tankarna får snurra. Jag lär väl komma på vad jag skall göra med klädsel, vad passar, vad passar inte nu, remiss, protes?, operation?, blickar, bh, linne... Platt.

  

Förutom våren längtar jag efter mitt paket från eleven.


Hoppas du är frisk!


  




Ovido - Quiz & Flashcards