I dag har jag provat en ny rätt som jag för ett tag sedan såg i ´Hälsokokboken´ av Ulrika Davidsson. Sidan med receptet har stått fint uppslaget på den relativt nyuppsatta smala ´recptbokshyllan´ i köket. I kväll blev det av. Morötter, potatis, fänkål, vitlök, gul lök, purjo, buljong, blomkål och saffran.
Till Västerbottenkrämen användes creme fraiche, riven ost, dill, salt och svartpeppar.
När soppan var nästan klar lade jag ner tomat och persilja.
Fullkornsbaguette.
Soppan klar. Full med nyttigheter.
Klart för servering. Mums!
jane
5 januari 2011 19:25
mums, det såg riktigt gott ut, blev hungrig när jag såg bilden :) jättefin blogg har du också!
kika gärna in på min om du har tid :) sorores.bloggplatsen.se
budda
5 januari 2011 20:08
Japp!Ska. :)
thile
5 januari 2011 19:29
Så god og sunn mat. Du forteller og tar så fine bilder til. Det er ett ord, interessant :-)
En genuin blogg.
Ha en fin onsdagskveld.
Klem
thile
5 januari 2011 19:31
Fänkål, er så godt. Bruker vi en del =)
Klem
budda
5 januari 2011 20:07
Gillar du selleri?
sussi
5 januari 2011 20:19
Gott med grönsaker! Tro jag ska damma fram gammla recept. Här hemma blir de bara jag som äter sen. Maken och barnen är äkta köttätare en rätt med bara grönsaker få dom att fly ;)
http://fritidfritidsforskare.wordpress.com
budda
5 januari 2011 21:02
Hej!
Barnen äter inte min soppa. De fick hemlagad pytt. :)
Man kan ju servera kött till? :)
budda
6 januari 2011 11:21
Vad snällt av dig att göra mousserna. :)
budda
6 januari 2011 11:14
Tack, det smakade bra och var enkelt att göra. :)
budda
7 januari 2011 12:47
Ja tack, det smakade fint. :)