Budda

Alla inlägg under mars 2011

Av budda - 4 mars 2011 13:09

Dagen började med att kylskåpet visst inte fungerade. Det är modell stenåldern. Nu är det tömt och avtorkat i väntan på reparatör. Jag hade blivit oerhört glad för ett modernt (det är ca 30 år gammalt) men det är inte min sak att avgöra det.

  

In i duschen och njöt av Macadamiaschampo. Underbart.

Fick för mig att sminka mig och då med min senaste ögonskugga Blue sky från Isadora. Man känner sig fräschare, jag blev i varje fall glad (are). Testade även saltvattenspray från HM. Någon som använder sådant?

  

Jag hann med att göra en enkel, god vegetarisk pastasås inför helgen då jag skall arbeta. Passerad tomat, gul lök, vitlök, kryddor, socker, squash, färska champinjoner, spaghetti och parmesam.

  

Ska se om jag orkar ta mig till posten för att hämta ett paket och ett rek brev innehållandes biljetter till ett evenemang  i höst. Jag skall ge bort i födelsedagspresent. *viskar* Robert Gustavssons 25års-jubileums-show. Främre parkett.   110 000 har (tydligen) redan sett den.

  

Från bokrean kom 64 timmar ljudböcker.

  

Oprah show gästas i dag av Barbara Streisand. Hon sjunger en favorit:

The way we were, ledmotivet ur en film i vilken hon spelade mot Robert Redford. När hon hummat klart (underbart vackert) så kommer Robert Redford in i studion. Alla jublar. Det är Oprah. Hon är härlig.   

Jag är så glad att jag nästan är helt återställd från förkylning, hosta, feber, kisseriet och allergireaktioner. Att bli sjuk igen väckte tankarna på alla sjukhusbesöken och inläggningarna i slutet av året.  Inte samma sak men ändå. För mig blev det så.   Nu känner jag mig redo igen att möta världen med ett leende.

I går fattade jag ett för mig viktigt beslut. Men det blir ett annat inlägg.   


Trevlig helg!

Av budda - 3 mars 2011 20:59

I dag har jag från tv-soffan upplevt två fantastiska saker.

Jag ´älskar´ Oprah och eftersom jag är sjuk (på bättringsvägen) och inte kan göra så mycket är tv´n ett trevligt sällskap.

I dag presenterade Oprah ett föräldrapar som mist sin son och sina döttrar när de blev rammade av en tung lastbil med 19 tons släp.

(Lägg märke till vilka tankar som dyker upp nu.) De har, för att göra en lång historia väldigt kort, ganska tidigt bestämt sig för att försöka få fler barn och ett år efter olyckan föddes deras trillingar.   Oprah sa, nästa gång du ställs inför något du känner att du inte orkar, tänk på denna familjen och ta ett steg i taget för du kan mer än du tror. Jag tog det till mig.

Sen hände det att en låt jag gillat sen 1983 (!) och som jag hade på singel dök upp i huvudet. Jag sjöng en bit ur låten som jag aldrig glömt och fick för mig att söka på nätet igen trots tidigare fattiga resultat.

Linda Murdock...Linda Murdock. Nej, LYDIA Murdock. There she was.

Åh, maxisingelversionen på 9 minuter. Texten satt som en badmössa.   Låten heter Superstar, the answer... och är ett ´svar´ till Michael Jacksons och hans låt Billie Jean. Rolig text, kaxig låt, blir underbar i parken till våren. Jag längtar. Tänk låten jag inte hört sedan 80-talet och som aldrig lämnat mitt hjärta.   


Jag läste ett par ordspråk i dag, jag delar med mig:

" Sök inte skydd från vinden utan hitta lugnet i stormens öga."



"Realize deeply that the present moment is all you ever have."

Eckhart Tolle



Så sant.


Grattis Sussi till fint resultat på tentamen!  

Tack Viol.  

Tack Mikael 

Tack Jenni   


Gott så.  


Av budda - 2 mars 2011 18:50

Håhåjaja och alla världens olyckor. Det är skönt att vara hemma och vila,sova när man svettas av minsta ansträngning, när hostattackerna kommer osv.

I dag orkade jag ta en dusch och tvätta håret, febern har nog gett med sig. Flätade håret när det var vått.  

  

Jag lyckades laga en enkel (och billig) middag. Tack ICA för tipset.

Jag hackade gul lök, vitlök och squash och fräste det i olivolja. I med oregano, passerad tomat,tomatpuré, strösocker, salt och vitpeppar.

Pasta till. Bacon i små bitar om man vill och finriven parmesam hade jag i frysen. Gott gotti gottgott.   

  

I kväll har jag fått tips av en kvinna jag delade rum med under en av inläggningarna, det är Uppdrag granskning kl 20.00 om folk som far utomlands för bröstförstoringar men som får men för livet.  

Varje dag är jag tacksam jag fick bortopererat implantatet som orsakade så mycket besvär och som jag inte ville ha från början.   

I dag ringde telefonen och det var en annan kvinna jag haft kontakt med sedan sjukhustiden. En rolig, snäll kvinna, sjuksköterska till yrket och som fått bortopererat båda sina bröst i förebyggande syfte och som fått implantat som nu kånglar.   Vi kunde pga att jag är sjuk inte träffas men vi får fler chanser när hon far ner de 20 milen till universitetssjukhuset.

Som vanligt önskar jag att du är frisk.Tack för din tid.

Av budda - 1 mars 2011 18:03

Sova och dricka är det jag gjort i dag. Med posten kom en film från cdon.com. Filmen jag missade på bio såg jag i eftermiddags.

  

Unga Alicia Vikander var bra som Katarina. Samuel Fröhler är alltid bra.


Svettiga hälsningar

Budda

 

Av budda - 1 mars 2011 10:10

Tack för kommentarer, jag har inte orkat svara.

I går fick jag på kvällen en allergisk reaktion. Som jag hostar (aj vilken träningsvärk i magen) och dessutom inte få luft ordentligt... fy bubblan.

Jag fick Ventoline som gjorde det lättare för mig att andas.

Jag är tyvärr inte bättre och då går tankarna tillbaka till april 2009 då jag fick en 14 dagarsinfektion med feber och som ledde till att njurproblemet som jag senare opererades för uppdagades. Det var också då första tumören var på G i bröstet och vem vet vad min tumörsjukdom gör med mig? Dessutom min diabetes. En vanlig förkylning påverkar. Say no more. Känner mig ganska ´liten´ nu. 'ynk ynk* Förlåt fokus på sjukdom. Jag som nyss varit inlagd i omgångar för bröstet. Jag hoppas hela tiden att det skall bli bättre, hostan, nysningarna, öronkillet, febern, kisseriet...

I dag sticker jag inte näsan utanför dörren och tar inga Panodil, febern får komma och gå som den vill. Jag har haft 5 dagars ledigt och så hände detta.   Jag är såklart glad det inte är allvarligare men å andra sidan vet jag inte vad somär på G i min kropp, om det är något igen med sjukdomen...

Jag vill känna mig frisk, stark och arbeta!


Hoppas du är frisk!  

Ovido - Quiz & Flashcards