Budda

Alla inlägg den 5 februari 2011

Av budda - 5 februari 2011 22:16

Har bokat biljetter till denna film som har 12 Oscarsnomineringar och vars trailer jag såg på tv 4. Aftonbladet gav +++++ (5 plus). Behöver något roligt, något annorlunda. Jag ser fram emot biobesöket.   

  


Av budda - 5 februari 2011 18:31

  Kände i ryggen när jag vaknade att jag sovit för länge. Kände mig olustig i kroppen. Som om jag håller på att bli sjuk. Valde ändå att ta cykeln istf bussen ner på stan. Minstingen skulle på sin aktivitet.   Så blev det och jag gick på stan under träningen. Med sällskap.   

Plötsligt kom glädjen tillbaka. Huvudvärken släppte men ändå kändes det som något ´stod i kroppen´.

Fick införskaffat alla hjärtans dagsgåvor och i den ena affären fick man välja en ballong och expiditen tog hål på ballongen och en lapp talade om hur många procent man fick i rabatt. 10? 20? 30? 40? eller 50? Fick 50 % avdrag.   

Dessa skönheter hittade jag på Indiska, en affär jag verkligen trivs i och finner ro i. Det spelades i butiken ett sådant vackert pianostycke så jag blev rörd.   

Vem minns dessa? Åh så gott de doftar. Det fick bli sådana till håret.

  

Små gulliga såsskålar för en billig peng. Passar bra tills nästa lördags bjudning.  

  

Jag tog även mitt allra första fik-kaffe! Det var på tiden va? Mycket mjölk. Haha.  

  

När jag handlat mat cyklade vi hem.

  

Det nya i denna stad verkar vara gamla män tillsynes med svår funktionsnedsättning och utländskt ursprung stå och tigga pengar.

Den ena mer skröpplig och stapplande än den andra. Efter en stund satt mannen ner, som om han tog en paus och vips mötte jag den ene utanför ICA. Han hade nyss synts på stan! Hm... är det ligor som skjutsar runt dessa karlar och tvingar dem att tigga eller är de duktiga skådespelare? Står någon på håll och ser vart man förvarar pengarna?     Nej, jag skänkte inget i dag.

Väl hemma och nöjd med turen lagade jag storkok på den goda indiska soppan vars recept jag modifierat en aaaning.   Smörgås till.

  

Kak-schampot från Lush är jag nöjd med. Så här rent blev resultatet.  Ultra shine hette kakan. Glad för den.

  

Jag kände ett extra sting av tacksamhet i dag. Det är så lätt att gå in i gamla vanor och rusa förbi. Jag har nytt arbete med nya arbetstider och allt annat ett nytt arbete kan medföra. Jag har enorma erfarenheter att hämta mig i från och mitt i detta skall jag vara artig, positiv, helst nyfiken, förstående och läraktig. I bland funkar det. För det mesta fungerar det   men jag skall också landa ´privat´. För mig är det inte "över". Jag vill inte låtsas som om det regnar. Min diagnos innebär en ny resa på nytt sjukhus och ny utredning och förhoppningsvis ett positivt besked, för denna omgången/denna utredningen. I går och i förrgår kände jag mig stundtals riktigt irriterad på en del folk. Det kände jag när jag kom hem och de upptog min tankeverksamhet.   Anledningen till irritationen kan jag inte gå in på här men vad som är viktigt är att kanske vara mer tydlig och säga ifrån och låta energitjuvarna passera, i alla fall de jag inte behöver ha med att göra. Jag önskar jag kunde låta dumma ord rinna av mig likt vatten. Inte låta tacksamheten och acceptansen komma i skugga.


Fokus Budda!! Snart är det melodifestival och kika igenom gamla tidningar (skönt att sortera).   


Ha en fin kväll!

Ovido - Quiz & Flashcards