Budda

Alla inlägg under november 2010

Av budda - 9 november 2010 18:49

Eftersom blodvärdet sjönk drastsikt efter operationen har jag fått för mig att börja med Blutsaft och se om jag blir piggare.   

  

Det var bara tre töser till middagen i buren. Måtte vi få ha dem kvar.

Att inte de försvinner de också som Sara & Hanna. Underbara djur.

  

Jag fick med bud köpt en burk med stenar. Dekorationsstenar.

Mixtrade med min nya stormlykta och IKEAljus. Nöjd! (saknar att pyssla och städa).

  

Nu blir det fåtöljen igen. Helt slut.

Tack för alla kommentarer!   

Av budda - 9 november 2010 15:17

  

  

  

Uppskattat och väldigt gott! Vad kan man mer doppa? Ananas?

  

...och en knappt vaken Kit.    

Av budda - 9 november 2010 11:43

Fick i morse hjälp med inköp.    Efter det sov jag rakt upp och ner i fåtöljen. Så skönt.

Jag och minstingen ser på söndagarna Ensam mamma söker på Tv3 och i det programmet har tjejerna mer än en gång ätit chokladdoppade jordgubbar. Minstingen sa att hon aldrig provat det (inte jag heller). Jag kom på att jag nog har en oanvänd ´grej´ för chkoladsmätlning. Köpte jordgubbar och choklad så i dag blir det ´vardagslyx´ när hon kommer hem.  

  

Hon har varit med om så mycket på sistone. Mist sin mormor, morfar sjuk (förändras), mamma sjuk, Sara dog, Hanna dog. Viktigt att fånga upp. Se. Möta.  

Vitaminkick från ICA.

  

Godsaker i fina Ittala-skålen (tack Pia!).

  

Ny sorts luktegott till wc.

   

Med posten kom en bok! Jag blev hur glad som helst!   Jag har tre andra böcker av samma förfarrare: Thomas Sjödin.

  

Jag har otroligt ont i operationsområdet och lär enliget doktorn ha det veckan ut. Det är så svullet och fult (jag vet). Skönt att få vara hemma och vila.

  

Bilden togs i går, det ser värre ut i dag. Känns i alla fall inte v ä r r e utan lika.

Alltid något.  Ärret på 20 cm (och en bit 3 cm) syns inte.

Sen blev jag förvånad när jag såg kvällstidningarnas löp i dag om den misstänkte nye ´Lasermannen´. Honom har jag arbetat med!  

Hoppas du har en underbar dag!

  

Av budda - 8 november 2010 19:58

Vilken dag! Jag kan sammanfatta kort.

I väg akut till sjukhuset pga problem efter min operation. *aj*

  

Hanna och Kitty hade tid hos doktorn på kvällen. Kitty fick en injektion för sina luftrörsbesvär. Hon har aldrig varit hos doktorn.


Hanna följde aldrig med hem. Jag är helt slut av värk i bröstkorgen och av alla tårar och förtvivlan. Jag var med henne till sista andetaget. Allt gick lugnt till. Jag tackade henne, klappade henne, pussade henne. Berättade för henne hur mycket vi älskar henne. Hennes tumör var så stor att hon när hon låg inte kunde nå ner med benen. Bara en tidsfråga.  Nu skall jag vila.


Til the end of time Hanna.

  

Tack för allt!

Av budda - 8 november 2010 12:04

Jag har fått en akuttid på sjukhuset. I natt har jag haft än mer ont. Det blir mer och mer svullet. Jag är inte den som klagar på över smärta  i första hand men infektion vill jag inte ha.   

I kväll har Hanna och Kitty tider hos veterinären. Kitty som aldrig varit sjuk ligger i huset och rosslar. Världens sötaste och snällaste marsvin.

I dag fick jag snigelpost och det var trevligt.  


Tvära kast.


Av budda - 7 november 2010 18:57

Grattis älskade MFF, ni är så välförtjänta vinnare av SM-guldet!  

Före matchen tog jag en vinglig promenad i sakta mak bort till arenan och insöp stämningen, njöt av solen och människorna. Såg en del av spelarna anlända.   

Efteråt har jag sovit, legat i fåtöljen under filtar. Frossa. Ont. Rädd.

Sett matchen på tv. Känns bra i rumpa och rygg.

  

Jag har gråtit mycket eftersom Hanna är sjuk. Vårt första marsvin. Blåa ögon. Helt underbar. Blir kontakt med vetrinären first thing i morgon.

  

Ha en fin kväll!



Av budda - 7 november 2010 12:08

I dag fick jag en gåva, en bok jag gärna vill läsa och som släpptes i fredags.

Jag har redan läst många sidor och gråtit floder. Minns ni fina Emma?

  

Jag är sedan mitt eget trauma (för många år sedan nu) varit intresserad av sorg och sorgearbete. Mitt intresse går hand i hand med intresse för kriminalvård, juridik, rättsfall och att läsa kriminalfall.   Fler som är som jag i det avseendet?   


I dag har tårarna flödat. När jag fick boken, när jag berättade för minstingen om Anna Lind, när jag tänker på guld-striden i kväll, när jag ser tv-reportage (inför guldstriden) ett stenkast hemifrån, när jag ser reprisen av fredagens IDOL, när jag fick sms av Viol , när jag lyssnade på Metallica, när jag såg sårområdet (och kände smärtan) , när jag ... aha! En SÅN dag i dag?   


Snart är det presskonferens ang ´Lasermannen i Malmö´. Efter det en försiktig promenad. Sedan guldstrid.


Vad gör du en söndag som denna?

 




Av budda - 6 november 2010 13:56

Vaknade 04.00 efter att ha somnat strax före midnatt. Ligger inte riktigt lika bra  hemma (anpassat efter omständigheterna) som på sjukhuset.

Var tillbaka på sjukhuset vid 08:00 och träffade en rar jourläkare som beslutade att sista dränet skulle dras och att jag kunde bli utskriven.

Återbesökstider hos både sjuksyrra och läkare inbokat. Sjukintyg i handen.

Under veckan har jag hört talas om att jag har ett blåmärke men jag har inte kunnat se det. Förrän i dag! Det är stort och skarpt gult och mörk mörkt lila!   Ärret är 20 cm på längden, tvärs över och ca 3 cm " rakt ner".

  

Här är Budda i väntan på att få gå hem. 

  

Efter utskrivningen for vi till köpcentrat (skönt att gå med levande stöd när man fortfarande är vinglig).

Köpte en nalle. En minisizenalle. Gullig va?  

  

Jag undrar om inte inledningen å Metallicas Nothing else matters är något av det vackraste jag kan höra och bli berörd av. En kvinna som bloggar från Trelleborg har tatuerat in just "Nothing else matters" på underarmen, mycket snyggt om ni frågar mig. Lyssna själv ock ta in det känsliga, lugna, bäckliga. På Spotify finns den en underbar, lång, instrumental version.   Magiskt!


Denna bok skall jag försöka läsa närmaste tiden. Jag har ett stort intresse av sorgearbete. Bemötande kring sorg. Både yrkesmässigt men även privat.


 

Här är den nya kudden som skall komplettera min härliga spikmatta.

Från Bodystore. X-pris.

  

I kväll har jag krupit upp i soffhörnan och blivit bjuden på kaffe med mjölk och en underbar kaka (citronmuffins med vit chokladglasyr). Jag som inte dricker kaffe merän högst tillfälligt och då med mycket mjölk tyckte det smakade himmelrike.   Att stanna upp och njuta av stunden, smaken, doften.

  

Jag har en del orosmoment i tankarna. Något som gnor och maler i bakhuvudet när jag kämpar att vara i nuet.  Att vara glad och tacksam för att steg ett (operationen) gått väl. Steg två kanske kommer så småningom i bloggen?  

Här är Kitty, älskade lilla hjärtat. Tyvärr kan jag inte bära tjejerna på ett tag men hon har varit uppe ändå och då såg det ut så här i eftermiddags.  

Till Ewa.

  

Go´kväll!

Ovido - Quiz & Flashcards