Budda

Alla inlägg den 13 april 2010

Av budda - 13 april 2010 21:50

15 april är sista dagen för ansökan till högskolans vårtermin. På studera.nu går det som en dans. Fantastiskt kul att se vad som finns att välja på.


Av budda - 13 april 2010 20:15

Ännu en kvällsrunda i området. Underbart väder.

      

Bjöd stjärnan på Ben & Jerrys goda glass.

  

Mötte denne fine herre och tänkte på Jasas fine katt. Är han lik honom Hanna?  

    

Sara ligger mest i huset men kom som skjuten ur en kanon när grönsakerna sattes fram.  

  

Hanna mitt lilla troll.

  


Okej, vad kan jag fokuser på och se fram emot. Får man vara frisk (nåja...) så är fönsterbytet positivt. Efter det kan hallen piffas upp och rummen bytas.


Det första föräldramötet i dag gick bra. Jag var på plats tidigt för att kolla rummet jag bokat åt oss och att alla papper var i ordning. Kändes bra.  


Det arga har gått över och jag skall nu fixa efter maten och förbereda inför i morgon. I morgon  är det dag ett av två utbildningsdagar.


Hoppas du mår bra.

Av budda - 13 april 2010 16:53

Tidigast onsdag skulle det enl personalen bli aktuellt för mor att flyttas de många milen till ´hemmasjukhuset´ från universitetssjukhuset nära mig.


Fick efter lunch ett mail av min bror att mor flyttar under eftermiddagen. Tydligen hade mor fått lämnat ett meddelande åt honom på hans mobilsvar.


Mor kände sig trygg på det stora sjukhuset. Tänk, hastigt har det beslutats att hon skall åka i väg. Hon hör nästan inte, vad har hon uppfattat? Är det någon som frågat hur hon känner inför resan? Varför fick hon inte hjälp att få alla telefonnummerna (vilka jag skrivit på ett papper åt personalen). Inte nog med att hon pga kontrakturer i fingrarna har svårt med finmotoriken. Hon fick ringa själv. Var hon ledsen? Hade hon ångest över resan och otyggheten hon känt sedan hjärtstilleståndet på påskdagen?


Tänkte hon på besöket hon skulle få av oss i kväll? Jag förstår det här med ´medicinskt färdigbehandlad´ men ändå, löjligt att säga så. Medmänskligheten? Medkänslan?

Jag är ledsen. Ännu värre i eftermiddags. Kändes som om mor redan är död.


Och folk undrar varför jag inte gått till doktorn med min knuta? ? 


Sen när jag ändå är arg jävla förbannad så kan jag inte låta bli att reta mig på människor som cyklar vingligt fram och tillbaka, hur som helst, utan vare sig på rätt sida, cyklar mot trafiken, utan hjälm...jag har slutat flytta på mig när de kommer.  Eller de påträngande barnen utanför affären och de kan inte fråga artigt om man vill köpa en MAJblomma. Det går utför...i alla fall för denna stad.  



  

Man man kan köpa majblommor på andra ställen, eller hur? Av andra barn?  


Det är en ´sån´ dag och jag tillåter mig att känna.

Ovido - Quiz & Flashcards