Budda

Alla inlägg under januari 2011

Av budda - 5 januari 2011 22:49

På jakt efter gardinstångskrokar hittade jag i hallbyrån en liten ouppackad apelsinpress som jag om jag inte minns fel fått för några år sedan vid beställning från något postorderföretag. Vilken god juice det blev av apelsinerna i fruktskålen.   

  

Jag gillar panelgardiner. Jag tål inte skrynkliga gardiner.

Jag har många ouppackade panelgardiner jag köpt för några tior.

I kväll hade jag kombinerat i hop mönstrat med enfärgat men bara den sträckan jag skall ta gardinstycket, dvs från strykbrädan till fönstret

blev gardinstycket skrynkligt.   Tyget var hur tunt som helst.

Har massor av panellängder i skåpet. Jag letade fram denna skrynkeltåliga gammaldags gardin som man kan ändra persiennerna utan rädsla att gardinen blir skrynklig.   

  

Tack för besöket.

Sov gott!

Av budda - 5 januari 2011 18:22

   I dag har jag provat en ny rätt som jag för ett tag sedan såg i ´Hälsokokboken´ av Ulrika Davidsson. Sidan med receptet har stått fint uppslaget på den relativt nyuppsatta smala ´recptbokshyllan´ i köket.  I kväll blev det av. Morötter, potatis, fänkål, vitlök, gul lök, purjo, buljong, blomkål och saffran.

   

Till Västerbottenkrämen användes creme fraiche, riven ost, dill, salt och svartpeppar.

   

När soppan var nästan klar lade jag ner tomat och persilja.

  

 Fullkornsbaguette.

  

Soppan klar. Full med nyttigheter.

  

Klart för servering. Mums!  

  

Av budda - 5 januari 2011 12:00

Vilka härliga djur de är, marsvin! Med en ny kamera togs det bilder på töserna. Håll till godo!  Hanna, Sara och Gabriella. Jag saknar er.

        

Det sägs att det gulligaste på ett marsvin är nosen.                  

Sankan också.   

 

Trevlig trettonhelg önskar jag! 

Av budda - 4 januari 2011 17:44

Just nu tar jag hand om mig och försöker bli stark igen efter allt de senaste månaderna sedan det drog i gång (igen) med (en ny) tumör.

Jag har semester och njuter. Sitter uppe sent på kvällarna. Sover till närmare lunch. Myser med barnen. Gör sjukgymnastik. Promenerar och njuter.

   

Myser. Pysslar. Tänder ljus. Läser Karin Alvtegens nya och njuter. Lyssnar på deckare och njuter: Hammarbyserien. Har ansiktsskrubb. Fotpeeling. Filar fötter. (Sörjer mitt avklippta hår.   )   Jag har bokat en weekendresa till våren.  

Försöker att njuta av dagen i dag och inte tänka (för mycket) på att jag skall börja nytt nygammalt arbete nästa torsdag.


Jag vill meditera igen och i dag kom en meditationskudde med posten. Jag hittade den på nätet. Får rumpan plats egentligen?   

  


Från eleven kom Scholl-set som de säljer till X-pris nu.

  

Jag har en del nya associationskort att läsa och må bra av. Att bli peppad av.   

  

Det är över 3 månader sedan jag tonade håret. Snart dags.


Choklad eller rött?   

 

Av budda - 3 januari 2011 20:45

Om jag skall hålla mig till det positiva. Jag har gjort min sjukgymnastik. Tre gånger om dagen skall jag träna olika rörelser. Målet är att kunna ha min arm (på den opererade sidan) rakt upp. Jag har kämpat! Okej, det är inte 100% och vissa lyft och rörelser kan jag inte göra (än eller aldrig?) men titta!!   

  

Jag fortsätter träna...

 

Sen vill jag visa en liten kille, som när jag ser honom, får mig att le. Han har svept förbi i något tidigare inlägg. Han har fått oförtjänt litet med uppmärksamhet pga att han sällan är stilla så länge så man kan ta en bild. Han börjar bli gammal (och springer därmed inte längre så fort). Han är döpt efter MFF´s f.d målvakt Jonas Sandquist.    Här är Sankan.   

  

  

Trevlig kväll!

Av budda - 2 januari 2011 20:30

När jag innan jul låg på sjukhuset fanns det en medpatient på drygt 70 år. Hon hade struplockscancer och när hon fick veta att det var bröst som opererats så hon så klokt:


"Det handlar om att leva. Vad fan e´ett par pattar?? Jag slängde mina bh för 50 år sedan!"


Hennes klockrena uttalande får mig att le och få perspektiv på livet när jag funderar!   

Av budda - 2 januari 2011 20:00

God fortsättning på det nya året!

Vilket härligt väder vi bjudits på (säger hon som längtar efter solvärme och barmark   ). Jag bjuder på några bilder.

        

Mitt sällskap på turen har en ny kamera och....

  

... knäppte kort på vackra fåglar.

  

Underbar svan och vackra änder. 

Med ena kvällstidningens söndagsbillaga följde en cd med medicinsk yoga. Vad bra! Jag vill gärna prova då jag för en tid sedan hörde mycket positivt om just medicinsk yoga i programmet ´Efter 10´ på tv 4. I går beställde jag en meditationskudde via nätet. Längtar efter den och meditationsro.   

  

Fick dille på Jensens såser och köpte alla sorterna (långt datum).  

Sätta guldkant på vardagen på ett enkelt sätt?

    

Ett tips jag fick av Margita var mandelmassegrädde med clementiner.

Något för trettonhelgen?   

  

Emma blev nyårsbadad och alla tjejerna fick klippt klorna. I dag fick Alva litet extra omsorg hos mig medan jag pysslade i mitt lilla rum.    

  

Ho ho Alvis?

  

Söta Kit har nu varit här hos oss i precis två år.  

  

Medan jag pysslat, plockat och bytt sängkläder har jag lyssnat på ljudbok. Hammarbyserien.

  

Jag är koncentrerad när jag lyssnar och sällskapet gör arbetet hemma mycket lättare och roligare. Det är härligt att lyssna under en promenad, under bussresan till arbetet, ja när som helst. Boken (eller ljudböckerna jag köpt) är skrivna av Carin Gerhardsson och heter Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull. Spännande så här långt.   

I helgen har jag haft hugg i bröst (tutt inte hjärt) trakten. Inte i såret utan i det hårda, det som de inte kan säga hur länge det kommer att vara hårt eller ömt.

Det kan enligt läkarna vara så i ett år. Jag har väldiga sammandragingar i området och det har jag fått förklaring till varför. Så var det även efter första operationen i augusti 09 och fram. Hoppas huggen ger sig och att det inte är en bit tråd som glömts kvar när jag hemma råkade fastna med drän-slangen i fåtöljen.  

Tankarna kring operationerna, resultatet, förhållningssätt går runt i huvudet. Jag är så tacksam att jag ändå kan hitta glädjeämnena och att jag trots allt 2010 (ni som läst minns kanske att utöver operationerna miste min mor, Sara och Hanna och att jag tog tjänstledigt och vikarierade på kommunhuset)  kan ta vara på guldkornen.     Tankarna får snurra. Jag lär väl komma på vad jag skall göra med klädsel, vad passar, vad passar inte nu, remiss, protes?, operation?, blickar, bh, linne... Platt.

  

Förutom våren längtar jag efter mitt paket från eleven.


Hoppas du är frisk!


  




Ovido - Quiz & Flashcards