Budda

Alla inlägg under februari 2011

Av budda - 22 februari 2011 00:15

G r a t t i s Mikael på högtidsdagen!

Ha en bra födelsedag!

  

Av budda - 21 februari 2011 18:23

Hur gott som helst blev det.

Ugnsstekt delikatesspotatis med olivolja, salt och färsk rosmarin. Italiensk quornfilé med mozzarella, basilika och tomat.Broccoli Iskall Lidl cola light, Jag är så belåten.   

  

Av budda - 21 februari 2011 15:23

Snöflingor har dansat ner sakta sakta under dagen. Minstingen fick börja sportlovet med att åka den nya citytunneln. Det var min tredje tur med det superfina tåget.

  

Vi gick sedan och kikade i affärer och shoppade smått och gott.

Vi fick även se (och nu retar jag alla som bor norröver   förlåt) vintergäck och snödroppar.

    

Det blev lunch och promenad. Nytta med nöje.

  

Nu skall jag tillaga potatisen (bland annat) och ta det lugnt resten av kvällen. I morgon skall jag före kvällspasset äta lunch med en f.d kollega på kommunhuset. Det skall bli mycket trevligt att återses.  

Minstingen har haft roligt med en massa som man kan framkalla pruttljud med.   

  

Var på Akademibokhandeln dagarna före REAstarten. 4 ljudböcker står på önskelistan...


Jag önskar en trevlig kväll.

Av budda - 20 februari 2011 23:22

Arbetshelgen är över och jag handlade i en paus detta inför måndagens middag.   

  

  

En (från arbetet) ledig dag i morgon men med fullspäckat schema hemma.   Sov gott.

Av budda - 19 februari 2011 23:40

Kjol i dag. Inget konstigt.

  

Kjol OCH underbart sköna MBTskor.   (Reflexerna lyser inte så i vanliga fall)

  

Världens godaste pizza när vi på arbetet beställde mat. Jag njöt.

Mozzarella, färska champinjoner, soltorkad tomat och sparris. Samt husets egna paprikaröra. Ljuvlig pizzasallad till.  Är så glad för en ny favorit.   

  

Ha en bra söndag alla.

 

Ps. I dag har det blivit 60 minuters promenad i kylan och 15 x 2 minuter på cykel. Ds.

Av budda - 18 februari 2011 18:50

Även denna lediga dag började med en långpromenad. Snöyra´(  ) och kyla men det blev 1 timme och 55 minuter i de nya MBT-skorna.  

  

  

Inköp. Chai latte. Bakning. Tvätt. Städ. Hämtpizza.  

            Bad och kloklippning för Emma.


Jag fick min leverans av ljus från Partylite. En i området är återförsäljare. Denna ljus- och rökelsestake hade jag också beställt. Fin va?   

  

Snart blir det Lets dance och resten av helgen arbete.

Skönt att tänka positivt trots operationsområdessmärtan som inte ger sig utan tvärtom blivit värre av någon konstig anledning.

Samtidigt poppar händelser och minnen från hela förloppet upp. Jag bearbetar. So far so good. Jag vill inte köra på i 190 knyck. Jag har varit med om mycket och har nya erfarenheter. Jag tänker utan att älta inte låtsas som om inget hänt för ett antal veckor sedan. Det HAR ju hänt. Mig.


Smile and the world smiles with you...  

Trevlig helg.


Av budda - 17 februari 2011 20:04

Man kan säga att jag började dagen med en promenad. Jag och tonåringen tog bussen ner till en gymnasieskola som det var inplanerat studiebesök på. Jag gick hem därifrån via ett gäng affärer. Rundan tog 2 timmar och 50 minuter!   Inte så kallt, jag hade sköna skor på fötterna, ett leende på läpparna och musik i lurarna. Som om att upptäcka staden på nytt. Förena nytta med nöje.   

    

Jag besökte bland annat mitt älskade Indiska en stund och köpte bla denna blus och detta halsband. Inte sådant jag brukar bära!   

  

I en blomsterbutik läste jag in blomstercheckar jag fått men i stället för blommor blev det fyra antikliknande ljusstakar. Nöjd!

   

Mina "bröstsystrar" från sjukhuset skall få detta vykort med posten.

     

När jag kom hem gjorde jag min första alldelles egna kopp Chai tea.

Det smakade finemang.

 

Detta är den senaste ljudboken, blir nästa att lyssna på efter Johan Theorins bok om mitt fina Öland.  Dillons bok beskrivs som en feel-good-roman. Härligt! 

  

Efter tupplur på soffan, badrumsstäd och inköp kom jag hem utsvulten (kändes det som) och jag tog mig ändå tid att laga ett storkok (i stället för en chokladbit) när jag ändå var i farten. Tur man har simultankapacitet, eller hur?   Hacka, skiva, strimla, koka, packa upp...Färs,gul lök, tomat, chili, vitlök, paprikor, majskorn, bönor och kryddor.

   

Jag längtar redan efter min lilla lunchbox i morgon. Är så sugen på broccoli.   

  

Föresten, du som har tonårsbarn (och något yngre?)! Jag kan rekommendera filmen Tusen gånger starkare. Den andra filmen om Letters to Juliet intresserade mig dels för kärlekshistorien men också de fantastiska italienska vyerna som filmen bjuder på. Hoppas den är bra.   

  

Hoppas du mår väl. 

Av budda - 16 februari 2011 23:42

I kväll kom John Blund tidigt så Budda somnade gott på soffan efter en lång arbetsdag.   I morgon som är en ledig dag skall jag med tonåringen ett ärende och sedan promenera hem från stan. Jag planerar en lååång promenad hem.   Dagens enda bild blir på snusmumriken Kitty. Mjuk som få och var med "mamma" på wc.   

  

På återseende! Sov gott.

Ovido - Quiz & Flashcards