Budda

Alla inlägg under april 2010

Av budda - 10 april 2010 23:01

Dagen började med sovmorgon jämfört med vardagsuppstigningstiden.  

Vilket vårväder!! Jag tog en powerwalk i parken med vinden i håret. Härligt.  

  

Underbart pomenadstråk jag har.

        

På eftermiddagen blev det ett besök på stora sjukhuset. Mor har av doktorn fått bedskedet obotlig, ovanlig lungsjukdom som förvärras.  Ingen bot.  


På sjukhuset köpte jag denna pocketboken. Passande nog handlar den om

det oåterkalleliga åldrandet med krämpor, accelererande orkeslöshet och vad det gör med en familj. Alex Schulman skriver om sin far.

  


Efter sjukhusbesöket var jag bland vänner. Jättetrevligt. God mat också.  


  


Jag gav massage i kväll. Med väldoftande, välgörande  relaxingdroppar från Kerstin Florian. Till den fantastiskt rogivande musiken från Mindful living hördes snart snarkningar. Helt helt underbart. Avkoppling. Vila. Återhämtning.   

""Det vackraste jag vet..."

 

Det är mycket nu.  Är det inte alltid ´mycket´i mitt liv? Nästa vecka har jag två heldagar utbildning och jag måste förbereda tre föräldramöten inför nästa tisdag.   Mor skall flyttas till sjukhuset nära hemmet (dvs jag får längre till henne och mycket svårt att hälsa på).    Sara, underbara Sara har verkar ´annorlunda´i kväll. Hoppas hon inte är sjuk.   


Nu skall jag se om jag kan packa ner prydnadsgrejorna från vitrinskåpet som nog skall ner i källarförrådet.


Hoppas ditt liv ser mindre späckat ut.  

 


Av budda - 9 april 2010 20:39

Så här är ´grunden´.

  

Man väljer vad man vill, jag valde denna.

  

Som jag kan kombinera med dessa.

  

Nu har jag den såhär.  

  

Tyckte den var gullig. Tack Lotta för tips.   Har fått plats i förnsterkarmen nu.


Man har inte roligare än man gör sig. Appropå det så stannade jag på arbetet i dag för att försöka färdigställa en utredning jag håller på med. Jag lyckades att komma i håg hur jag skulle göra i datorn men det tog ca 2 timmar...  I alla fall är alla handlingarna klara inför första föräldrabesöket nästa vecka.  


Hoppas din kväll är bra.



Av budda - 8 april 2010 21:21

Så ringde min storasyster.  

Nu blir det diskning. Sedan sängen.  Kanske med Emma.  


Hörs vi inte före helgen får jag redan nu önska en fin sådan.

Av budda - 8 april 2010 19:29

I går kväll vid denna tiden var det besök på sjukhuset och mor. Tankar går till henne mest hela tiden. Det var ett bra besök i går. Skönt. Fick veta att hon i dag flyttats till en annan avdelning, från hjärtavdelning till lungavdelning.

  

Far surrade något om att mor på måndag skall till sjukhuset i deras hemkommun, ca 12 mil från mig. Hoppas verkligen inte.   Får jag vara egoistisk nu?   Nåja besök i helgen planeras.




Som tur är är det roligt på arbetet. I eftermiddag har jag suttit med ´bäbisarna´ som nu närmar sig 10 till antalet.   Jag håller på att lära journalföringen och annat som hör till.  Mycket och jag erkänner jag känt av stress men jag är inte ensam om det.



Hoppas semestern i maj kan bli av trots allt. Jag borde kanske inte planera in mer för den veckan?  


Nej, nu får jag mitt i allt nog samla i hop några guldkorn/hissar:


* Mor lever  

* Bjuden på middag på lördag  

* Fredag i morgon

* Arbetet

* Vår  

*Vardagslyckor

* Förmågan att ta vara på och se vardagslyckorna

* Telefonsamtal  med far när mor är på sjukhus

* Semester om 3 veckor

* Resa

* Inbokat besök hos frissör

* Comedy club nästa helg

* Att somna med marsvins-Emma i sängen  

* Sommakatalog från Bonaparte



Några dissar också:


* knutan

* sockervärdet  

  

* brist på promenader

* mors allvarliga sjukdom

* fars allvarliga sjukdom


Hoppas din kväll är bra!







Av budda - 6 april 2010 21:46

Är det  någon som vet var jag kan hitta en snygg sådan *peka i rubriken*. Gärna rotting. Eller fururam i vilken jag kan sätta ett snyggt tyg. Inte IKEAs av sjögräs och bananblad. Inte Indiskas lilla.

  


Av budda - 6 april 2010 20:28

Det har gått bra att arbeta. Jag trodde emellertid strax före lunch att hjärtat skulle brista, var nära gråten. När folk frågade om påskhelgen t ex...den var inte särskilt bra. I alla fall fick jag via mail av min bror veta att mor flyttats från intensiven till avdelningen. Ringde och pratade med en personal och han hade även varit med i söndags när de fann mor utan puls. Jag frågade när han sagt att hon satt uppe och åt middag (!!)   "" Då är hon inte döende då?"   


När mor kom in på avdelningen hade hon försökt ringa far mer än en gång. Inget svar. Plötsligt står han i dörröppningen!! Min ´syster´ hade skjutsat honom dit så de fick träffas för första gången på länge.   Kände, nu är jag nöjd. Nu kan vad som helst hända.


Vi får se hur det går, det lär bli sjukhus ett tag till i alla fall för mor. Känner mig efter arbetsdagen nöjd att jag fick höra rösten (mors) en gång till och att far och mor fått träffas och fika en stund.


Tur att jag trivs så bra på arbetet och att det kunde skingra tankarna. Jag får fler och fler bäbisar på arbetet. Jag skall göra utredning och utreda faderskap bland annat.  


Livet är som det är. Som jag brukar säga: ett ögonblicks skillnad.


Mitt förhållande till mina föräldrar har inte varit en dans på rosor alltid.   Det har funnits perioder då vi inte ens haft kontakt. Alla sorters tankar och minnen har passerat. Hur som helst, oavsett känns det lugnare nu. Inombords. *konstatera*


Nu skall jag krypa till kojs, tror jag. Först skön ansiktsrengöring och massage i ansiktet (du borde prova!).     

 



Ovido - Quiz & Flashcards