Budda

Alla inlägg den 28 februari 2010

Av budda - 28 februari 2010 13:20

Bild på älskade Hanna som vaknade medan jag hämtade kameran.

 Lilla mjukis.  

  


Lagt in/upp (?) en annons på Blocket och skall drömma om att en familj i Skottland tar emot mig några dagar och jag får vara med dem på heden, ut i naturen, med hundarna, fåren...andas, njuta av lugnet, promenera.  

Av budda - 28 februari 2010 12:42

Har längtat tills jag skulle få ta tablett som stillar smärtan i halsen. Har ätit och druckit.   Ostsmörgås. Calippo. Ekologisk blåbärsdricka.

Ha en fin söndag.

Av budda - 28 februari 2010 12:36

Buddismen ligger till grund och mindfulness är ingen behandling eller terapi. För mig är mindfulness ett sätt att förhålla mig till livet. Att uthärda svåra situationer och klara av att bemöta dem.Mindfulness är mer än så men man plockar det man vill om man vill. Det kräver träning.  


Jag har använt det i grupper och individuellt inom psykiatrin där klienter skakat och inte kunnat stå still på grund av ångest.   Vi har fått bra utvärderingar även om vissa klienter inte haft ro att ta träningen till sig, det passade inte dem -  just då.


Alla kan, men man måste träna. Jag är glad att jag hittade detta sätt som ger ro, lugn och gör att jag är mer här och nu än i det som jag har varit med om eller som jag tror skall hända. Det är så skönt. Så vackert. Att se livet som det är inte som man vill det skall vara (t ex i svåra situationer- så man inte missar något).  


Styrketräning, powerwalk, bio, skära sallad, duscha, vara nära någon, äta middag, köra bil,gosa med masvin, läsa bloggar, klappa en hund, lyssna på ljudbok, i samtal, att uthärda smärta, vid oro...alltid! Använda sinnena fullt ut.


Påverka tankarna som styr känslorna.


Man kan utöva mindfulness i alla situationer. :)


Jag är ingen expert men vill lära mer och vill leva livet


som det är

 

här och nu.

Ovido - Quiz & Flashcards