Budda

Alla inlägg under februari 2010

Av budda - 18 februari 2010 10:40

Hej igen, efter förra inlägget kl 5:43 hann jag må mer illa och jag kräktes precis när jag var färdig att traska till bussen. Kände mig bra efteråt, promenerade min halvtimme och åkte sedan med buss  till arbetet.


Arbetade ung en timme men kände mycket illamående och var ute och tog luft. När jag kom in fick jag springa på wc och kräkas.  Jag gjorde mig klar för att fara hem Mådde tjyvtjockt. Fick skjuts. Hann precis innanför dörren och in på wc när jag i ytterkläder och allt kräktes i handfatet.  


Jag fryser, pulsen är hög jag och skall gå och lägga mig. Fy bubblan.

Hoppas ni är krya!!

 

Ps. Ingen större fara, jag har inte ont och det går ju över eller hur?

 

Ps2. Hantelövningarna klarades av i arla morgonstund innan illamåendet.  

Av budda - 18 februari 2010 05:43

Vaknade vid fyra. Lika bra att gå upp. Förberedde till töserna (som började ´weeka´ direkt   ), lade en ansiktmask, filade fötter, städade av handfat och wc-stol på badrummet. Skall strax äta frukost i form av A-fil med pumpakärnor, tranbär och kanel. Gjort en enkel sallad till lunch.

Isberg, morot, tomat, några bitar TZAY och några sesam nuggets.

Snart blir det promenad till bussen, skall försöka ta i litet där gångbanan är snöfri.    Hoppas kunna koppla av och luta mig tillbaka på bussen.


I dag är det dag 1 med mjukstart "styrketräning med hantlar"!  


Önskar en bra torsdag!!  

Av budda - 17 februari 2010 18:07

I dag har jag varit på kurs. Det är andra gången jag får lära mig om stadskarta och hur jag kan söka info om allt möjligt och som jag har nytta av i nya arbetet.Intressant fast jag erkänner att efter förra kurstillfället när jag var ny grät jag nästan och tänkte ´det här klarar jag aldrig!´ men man får ge sig tid och det sade jag till mig själv.  


Dagens HISS var bonuschecken från ICA.  Tack ICA.


Dagens DISS går till de nya unga paret som flyttat in på våningsplanet och som till min stora förvåning röker cigaretter i trapphuset och på vägg från lägenhet till tvättstugan belägen på våningsplanet. För det första: vem röker 2010? Röker folk 2010?? Unga människor? Hade jag sett dem i handling hade jag inte mesat utan frågat hur de tänker när de måste röka i trapphuset i väntan på hiss t ex. Måste man suga på den himla giftpinnen den stunden? *örk*Jag har själv rökat (flera år sedan) men ändå.  




Föresten: 1 timmes promenad men också  onsdags-snejl (=danskt wienerbröd).  



Kim, om du läser detta! Får kanske förtydliga att mina promenader till/från bussen inte är några powerwalks nu på vintern i alla fall men jag är nöjd ändå för nu.  All fysisk aktivitet är bra.



Jag har inte så mycket att berätta i kväll. Tack för den glädje ni ger mig.

Av budda - 16 februari 2010 18:36

Några bilder från dagen...

...i kön på ICA.  

  

Emma skall få klorna klippta. Fina Emma.  

 

Förtjusande litet ben va?  Det är Saras.Älskade Sara.

 

Burstädning på G.

  

Mmmm, något av det godaste jag vet.  Min hemlagade soppa.

  


Ny färgpalett från Clarins kom från eleven.se i dag. Till x-pris.Grå-marin-lilatoner och ljust.Kan nog bli bra.Kul att exprimentera.  

  


I dag med posten kom även dessa roliga örhängen som jag tillsammans med Margita *peka på länklistan* beställt från USA. De ni!Tack Marigta för att du fixade allt och dessutom så snabbt. Jag behövde bara betala.  


 Har du använt dina än Margita?  


  


Jag är så trött i kroppen.   Jag älskar mina nya rutiner dvs att kliva upp klockan 05:00 och ha god tid på mig. Jag äter numera frukost hemma. Jag promenerar till bussen (det blir ca 1 timme om dagen). Snart är det vår (väl?) och jag börjar planera så smått för min semestervecka i maj.


Jag planerar att starta ledigheten med två dagar i Stockholm. Teaterbiljetter och tågbiljetter är hämtade. Jag har förlagt årliga tandvårdskontrollen en avdagarna och provtagning och besök för diabeteskontroll är också bokat.

Jag har kikat på SPA-behandling på ett ställe i stan.  Känns så gott.

Hoppas det blir av och blir det planerade inte av så är det i alla fall kul att ha fått planera.   


I går skulle jag köpa bla mjölk och ägg för att göra en ugnsomelett och göra en god svampstuvning till. Jag gick till ICA. Glömde ägg och mjölk. Kom visserligen hem med champinjoner och vispgrädde.  

I dag var jag på ICA igen. Köpte ekologsika ägg och mjölk men nu är jag för trött för att laga det. Trede gången gillt i morgon tro  

Jag hoppas ni inte är lika "förvirrade" som jag och att ni mår fint.


Jag läste att man kan ifrån människan nästan allt utom det sätt man förhåller sig till det som sker. Intressant.


Kram!

Av budda - 15 februari 2010 19:33

....dansade jag runt till iförd blåtand stereohörlurar medan jag diskade efter middagen.  Var(är) så trött i kväll. Diska eller gå en liten tur  runt kvarteret? Eftersom jag redan promenerat två rundor till och från bussen föll valet på disken.  


Jag trivs med att kliva upp kl 05:00 och i lugn och ro fixa allt inför arbetsdagen. Har börjat äta frukost hemma. Under fem år har jag ätit på arbetet, alltid kl 9:00 men det blir för tätt inpå lunchen klockan 12.


Vilka mattider -rutiner har du?

 

Jag äter A-fil med pumpakärnor, kanel och tranbär till frukost för tillfället. Jag mår inte bra av mjukt bröd. I bland äter jag hård bröd, dricker smoothie och på arbetet tar jag några tomater och en morot.Lunchen blir  för tillfället Tzay, nuggets, "hamburgare" med någa tomater, morot i slantar...Mums. Känns bra. 


Hoppas på tidigt sänggående. Sov gott.


Av budda - 14 februari 2010 22:05

I vår åker komikerna Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Felix Herngren, Fredrik Andersson, Marika Carlsson, Peter Wahlbeck och Robin Paulsson tillsammans ut på Sveriges bästa humorturné - Big Comedy! Jag får se dem i april!  


I maj reser jag till Stockhom och går på Oscarsteatern.  


I juli är det nytt försök med Takida och PINK på Ullevi.  

Man vet aldrig vad som händer (har jag fått erfara) men att ha något att se fram emot piggar upp.


Förra söndagen, den 7 februari, kändes det konstigt för en kort sekund, det var när jag skulle göra en rörelse.


Samma känsla upplevde jag den 19 maj i fjol. Ni som följde med vet att jag blev opererad den 10 augusti. Det som skulle bli ett 5 cm långt ärr blev ett 17 cm långt. Tumören hade storleken av en knytnäve sa dr efteråt, 250 gram.

  


Jag var inte särskilt orolig då.

Jag har alltså förra söndagen känt något i samma bröst. Räcker så...för nu.

Stor kram från mig.

Ps. Vad jag menar är, jag får se om jag kommer i väg på de bokade festligheterna.  Ds.

Av budda - 14 februari 2010 21:58

Efter att två killar per deltävlning gått direkt till final rasar vissa kvinnor nu i media och talar om genusperspektiv bla bla bla.

Ola


*sucka*


God natt.

Av budda - 14 februari 2010 20:12

Mp3´n har över 1 000 låtar och det är allt från Susan Boyle, Hammerfall, ABBA, Darin, Westlife, Status Quo, Björn Skifs, Spice girls med flera med flera.  I dag när jag röjde i köket kom plötsligt tonerna av Jan Skovgaard Petersen och det är så fantastiskt vackert. Jag kom på mig själv md att stå och le framför diskbänken med minnsbilder av lanskap jag fått se bilder på.

Från Nannis och Micke. *peka i länklistan* Orörda vidder, vita av snö, solstrålar, frusna vatten...så vackert och något jag aldrig sett i erkligheten, men jag längtar och jag tror jag hade älskat att få vara ´där´ några dagar (i den miljön). Det verkar som det är så tyst och rofyllt där. Vila, återhämtning, ro. Med rätt musik i lurarna hade jag nog inte kunnat sluta le om jag varit där och upplevt det vackra själv...det hade nog sett fånigt ut att gå och tok-le sådär.   


Fast storstaden har onekligen sina fördelar med närhet till det mesta. Men jag kan bli så trött på bilarna, oljuden, människorna som inte visar varandra hänsyn.


Öland är mitt smultronställe i hjärtat.


Sverige är fantastiskt, eller hur?  

Vilket är d i t t smultronställe?

 

Ovido - Quiz & Flashcards