Direktlänk till inlägg 5 juni 2010
Receptet på grytan kommer från Becel.
Egentligen skall det vara nötköttsbitar men man kan göra med Hälsans kök grytbitar ungefär så här (receptet är några meter från mig, i bokhylla, så jag skriver fritt. Förlåt att det dröjt?)
Om du väljer veg variant:
Koka mörötter i slantar.
Skiva färska champinjoner.
När morötterna är nästan mjuka så lägg bitar och champinjoner tillsammans med morötterna. Häll på kalvbuljong (alt grönsaksbuljong)tillsammans med vatten och matlagningsvin (rött).
Låt puttra. Häll i grädde (Becel enl recept). Rosmarin, timjan, litet salt. Är såsen för tunn strö i maizena redning och ev soja som ger färg.
Ungefär så.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|