Budda

Alla inlägg under november 2009

Av budda - 7 november 2009 22:58

Jag är gottsugen! GråterOskyldig En gammal och dålig vana skall brytas. Jag kämpar! Det är inte lätt men jag kämpar.

Här är fina Emma mysandes med mig i soffan.

  

Alva hamnade också på foto.Kyss

  

Kandelabern åkta fram till middagen. Skrattande

  

I morgon är det fars dag! Firar ni det? I så fall hur?

Önskar en god natts sömn. Zzzzz.

Av budda - 7 november 2009 19:59

Började dagen med en timmes runda i stora parken.Så vacker den är hösttid också. Inte fulare än sommartid - bara annorlunda. Har inte gjort många knop i dag. Tvätt. Disk från i går. Dusch. Smörjt in axlarna med Tigerbalsam - härlig effekt! Sov gott på soffan med Alva i filt. Lilla mjuka Alva. Promenad med tonåringen. Bokat biobiljetter till i morgon.

Mått illa. Hastigt in på wc och kräkts. Lätt huvudvärk. Dålig i magen - också. Inte klaga. Somnade igen i sängen. Skäms Mådde bättre efter sovstunden och färdigställde middagen. Ingen vidare aptit. Skall ta det lugnt i kväll. Skönt att få vila.


Nu är det dags för Körslaget. Körerna har säkert roligt ihop och många uppskattar deras sång och glädje men jag tycker det är så...(forgive me for saying this) dåligt. Likaså IDOL. Programserien som jag med glädje följt tidigare om åren. Jag gillar Reza. Heja henne. Skrattande

Singin´bee är emellertid trevligt tycker jag men alla dessa ´Mammas pojkar´, ´Färjan´, ´Ullared´, arga kockar, arga snickare, MatTina och alla andra serier. Vem tycker de har en behållning? Inte jag. Nu sitter jag här ändå och med ett öga hör Körslaget. Tungan ute. Får ju ´heja´på OLA. Glad 


Snart släpps en i mitt tycke rolig film på dvd. Jag såg den på bio i somras och skrattade högt. Ja, bara jag tänkte på den, efteråt, så skrattade jag. Så gott folk! Månadens dvdtips heter Baksmällan.*beställa* Längtar tills den kommer med posten.

Vad gör du en lördag? Hoppas du är frisk och mår fint.

Av budda - 6 november 2009 14:22

Läser i Saras blogg (via Ewa i länklistan *peka*) om djurplågeri. Tårarna rinner. Tänkte på den ko som stod att läsa om i kvällstidningarna i går. Den skulle till slakt och hade på något sätt fallit ur genom bildörrarna som öppnats och kon släpades med ett tag och det hela uppdagades när hon slog i vägräcket. Jag skall inte skriva hela historien men jag blir så förstörd! Förvånad! Förbaskad! Hur kan man?Skrikandes  


I dag har jag ätit en för mig ny paj. Gudagod!Skrattande

    



Det var nära jag fick ett smärre sammanbrott och lade mig ner på golvet på mottagningsgolvet på sjukhuset i dag. När jag kom dit och talade om mitt ärende, att jag skulle träffa doktorn sade kvinnan i receptionen efter att hon kikat på dataskärmen " Nej, det ska du inte!".


Va? Är det inte fredag och är klockan inte 12? tänkte jag. Hjärtat började slå fortare. Hon ber om legitioation och jag lämnar mitt körkort. Min man träder fram. Han är inte glad. Kvinnan i luckan söker upp en ssk och säger lågmält " Nu står de där ute och påstår att de skall träffa doktorn." Jag hörde och gick dit. Det visar sig att ´min´doktor är sjuk. Osis! Det jag fått var en tid i förbifarten visar det sig.


Jag vädjade om hjälp. Hade så ont och hade haft senaste dygnen.Det stod inget i journalen. *sucka* Blev hänvisad till en sittplats vid ingången. Försökte vara lugn, andas, tänka positivt. Acceptera. Det gick inte så bra.


En ssk kommer efter en stund och tar i hand. Jag vädjar åter om hjälp. Efter fler frågetecken kring vad doktorn sagt vid utskrivningen i tisdags kommer en kvinna som presenterar sig som läkare och jag frågar ivrigt om hon kan hjälpa mig. " Vi skall hjälpa dig!"  Jag kramar sköterskan och gråter nu glädjetårar. Doktorn tror jag är rädd och gråter därför men det är tvärtom.


Efter några minuter i ett undersökningsrum kommer doktorn och ssk. Det visar sig att doktorn som lovat mig tiden inte hunnit få det han dikterat inskrivet i journalen men de får veta att jag haft helt klart för mig och nu vill de hjälpa. Åh så lycklig jag är i den stunden. Jag tackar och tackar.


Katetern (nefrostomin) är nu borta och hålet/såret omlagt. Jag är salig.Guld i mun


I dag fick jag brev från min brevvän Cliff i USA. Han sitter sedan snart 20 år on death row och trots detta kan han ge hopp. I dag fick jag dessa peppande ord: Forward ever - backwards never. Underbart.Tungan ute

Nu skall jag hämta mitt paket från eleven.se och köpa grönsaker till middagen i kväll. Här skall firas!!*hjula i hallen*



Av budda - 6 november 2009 10:23

Jag har sett ännu en film. I går Moulin rouge och i dag A mighty heart som jag köpte i somras. Angelina Jolie visar hela känsloregistret och jag har gråtit.

  

Nu är det dags för en dusch innan läkarbesöket. *skaka*

Av budda - 6 november 2009 07:04

Ett förslag har lagts fram hör jag på nyheterna. FK. En ´närståendepeng´ skall man kunna få i 10 dagar (nu kommer det) om man FÖRLORAT ETT BARN. *tappa haka* Vad är tio dagar? Av det som skulle vara ett helt liv? Skrikandes Eller om man förlorat förälder eller annan nära anhörig. Gravida kan få pengar högst en månad före BP (beräknad partus) om de blir sjuka. Ingen havandeskapspenning där inte. Samtidigt skall de som gjort plastik(skönhets)operationer inte få ersättning, lyder förslaget. Så om man råkar ut för skada,förlorar ett bröst, får skärsår i ansiktet...skall man inte kunna få ersättning under rehab? *sucka*Förvånad 


Go´morron föresten!GladSovit gott och vaknat på rätt sida?Tungan ute


Ur Tv 4 nyhetsmorgon:

En blondin kommer in på ett bibliotek och beställer en Big Mac.

 

Detta är ett bibliotek svarar personalen.

 

En Big mac, viskar kvinnan.Flört





Av budda - 5 november 2009 20:45

Det är ju ´bäst-före-datum´på sådant här, liksom det är på schampon, krämer... skall bli kul att sortera. Vilka kombinationer kan passa i höst? Vad kan kasseras? Vad har jag glömt bort att jag har?Tungan ute

  


Lilla Kit har fått sitta hos ´mamma´. Hon är det snällaste och sötaste.Kyss

Här har hon sällskap av gullige Sankan.Skrattande

  

Tänk att få arbeta med djur och vår miljö...Obestämd

Av budda - 5 november 2009 18:09

I dag har jag varit på shoppingtur på min absoluta favoritsida på nätet www.eleven.se.Nya doften Winter från CLEAN. Man får en bodycream till. Mmm.OskyldigThierry Muglers Angel med dusch och lotion. Mmm.Skrattande En Thierry Mugler att ge bort i julklapp.Två Odd Molly produkter och då fick man en Odd Molly fotlotion till väde 145 kr. *längta*Kyss Känns genast bättre i njurtrakten.Tungan ute För det har det INTE gjort hela dagen kan jag säga. Men jag har vilat en del. Dagens ansträngning var att städa åt tjejerna och klippa alla klorna men jag gjorde det i lugn takt och det är så roligt att pussa dem, känna på dem, mysa med dem, studera dem (man sitter med ett leende på läpparna) och veta att de får fint. I morgon är det dags för ett Åb hos doktorn. Hoppas han drar katetern. Det blir fjärde försöket. jag har haft så ont och jag fick grejor med hem att öppna katetern och pluggar att plugga den med men jag har härdat ut. Tror nog på doktorns teori att det kan vara själva katetern som gör ont, den sitter fast i njuren. Måtte det gå vägen.


Av budda - 5 november 2009 17:03

Hej Emma! Jag vet inte vart du bor men i den stad jag bor finns det många olika ställen att välja bland. Vissa privata plastikkliniker tex men jag har valt att gå till ett tattooställe där en kvinna med utbildning på att laserbehandla tatueringar arbetar. Vi har träffats ung varannan månad i 1½ år. Varje tillfälle kostar 800 kr tyvärr så det blir en dyr historia. Varje gång tar max 5 minuter och gör makalöst ont, mycket mer än att bli tatuerad fast jag har aldrig brytt mig om smärtan.


Jag är nöjd och jag kan med hjälp av cover mark (en kräm som täcker och är vattenavvisande, med solskyddsfaktor) dölja märkena om jag bär kortärmat. Om jag vill. Nuförtiden bryr jag mig inte.

Varje gång man fått behandling blir det som en brännskada och det tar tid att läkamen vips en dag (efter några veckor) så...OJ vad den blekts!! Det är skönt.Skrattande


Hoppas det går bra för dig Emma. Tack för besöket.


Ovido - Quiz & Flashcards