Budda

Alla inlägg under september 2010

Av budda - 23 september 2010 20:56

DÄR DET FINNS EN BÖRJAN, FINNS DET ETT SLUT...

Av budda - 23 september 2010 19:45

Dagen började bra, redan torsdag! Snart helg igen! Tiden springer fort fram.

Hade märkt kvällen före att Sara fått svårt att andas igen. Det har varit till och från sedan början av juli.

På arbetet var jag så här glad över att ha hittat mina glasögon med  lila ´bågar´.

  

På eftermiddagen ringde jag veterinären för att rådfråga kring Saras hälsa.

Det är tungt med två marsvin som växelvis är sjuka. Jag fick svar att jag kunde komma innan stängning för att få en cortisonspruta mot hennes astma.

  

När jag kom hem fann jag Sara liggandes utan kraft som en vetevärmare med ris i. Utan styrsel i benen. Vilken tur vi fått tid. Sen gick det som det gick. Sara var döende. Vad som sades, varför beslutet togs och hur det var behåller jag för mig själv. Jag var med henne in i det sista.

  

Nu är jag så ledsen igen. Ser Sara framför mig.  Tack för allt mitt hjärta.

  


Jag älskar dig!

  

Vacker ´saga´ kan du se här.

Jag är så ledsen, det har varit så mycket...

Av budda - 22 september 2010 20:12

Skulle köpa present i dag på köpcetrat och det blev två slimfit skjortor från Dressman.    Till mig själv blev det följande på KICKS. Jag var ute efter en engångs-ansiktpeeling och fann denna för en billig peng. Dessutom sålde man 3 valfria Depend-lack för priset av 2. Perfekt.

  

Denna överraskning fick jag i gåva i dag. Lyx.   

    

Emma är torr och fin. Får sin medicin och Proviva. Vi försöker vinna tid eller nåt?   Sjukhuset har inte hört av sig i dag heller. Känns som TOMGÅNG eller hur jag  jag skall formulera det. Jävligt mycket tråkigt. Mycket nu.


Hoppas du har det lugnt.

Av budda - 21 september 2010 21:34

Jag skämmer bort Emma litet extra (men givetvis får de andra också ta del   ).

 

Varje kväll   somnar jag till skenet av levande ljus. Det är rofyllt och ger vackert ljus.   Det är lugnande och då menar jag som i rogivande.

I kväll är det doftljus från Partylite (hempartyn med ljus och ljustillbehör).

  

Imorgon är en speciell dag och jag har fått välja hårprodukter från eleven.se för 1 000 kronor. Det lever jag länge på. Passade på att själv beställa Maria Nila hårmasker (inpackningstoning) i färgerna red berries, tobacco och chocolate från lyko.se.   


Till helgen är det bio med minstingen, hennes kompis och kompisens mamma. På fredag har svenska filmen Tusen gånger starkare premiär. Tror den är bra för döttrarna. Fastnade för den när den visades som reklamfilm.


I morgon är det en speciell dag, som sagt (nä, jag fyller inte år) och dagen till ära skall vi äta ´kinamat´ , det har vi bara gjort en gång tidigare i hop tror jag.   


Tack för att DU finns och läser.

Av budda - 21 september 2010 18:42

30 minuters promenad. Svårt att hålla tankarna från Emma. Kör en Marbocylkur och ser. Hon är pigg, nyfiken, äter... jättesvårt. Lilla älskade Emma.

  

Tack för snälla kommentarer om knut. Sätter man upp knuten i vått hår och stramar åt håret, så på eftermiddagen när man tar ner håret kan ett annars rakt hår få filmstjärnelockar.   

  

Det blev härliga ´lukte-gott´ och hårspännen på ICA.

 

Nej, jag har inte mjäll, men det är ett bra schampo i billigare-pris-klassen.   

  

Inte ett knäpp från sjuhuset än. Illa skött!   Men jag håller ut.

Vill inte tänka på det (vad som sagts, vad som lovats men inte hållits, med mera).Nog om det nu.


Anne, TZAY !  

"Tzay är det självklara valet för vegetarianer men även för alla gourmeter. Det påminner om kyckling i konsistensen och den goda grundsmaken gör Tzay till en utmärkt råvara. Huvudingrediensen kommer från sojabönan och tillverkas efter en unik metod framtagen av munkar i Asien. Den är renlärigt vegetarisk och innehåller varken ägg eller mjölk och är fri från alkohol, vitlök och konserveringsmedel. Vill man servera Tzay kall, passar en fräsch sallad utmärkt. Tzay passar bra som wokbitar, på grillen penslad med BBQ-sås eller stekt med en frisk jalapeñosås, prova med färska kryddor t ex ingefära och koriander."
Första gångne jag åt TZAY var på en fin restaurang på Österlen där skådespelaren Claes Malmbergs trevliga fru Fatima serverade en vacker och underbar måltid bestående av just TZAY, ris och en god sås.
Jag var så imponerad så jag mailade när jag kom hem.   Underbart att få något annat än ett salladsblad typ.
Jag fick veta vilken återförsäljare de köpte TZAY av och jag tog kontakt med den återförsäljaren och sedan de affärer som i stan säljer TZAY. Det är inte det godaste jag vet men lätt att göra och ett härligt alternativ.  
God kväll!
 
Av budda - 20 september 2010 19:35

I dag har jag blivit filmad av SVT, det skedde på arbetet och jag var i sändning i nyheterna.   Typ 5 sekunder men ändå.

Fina Emma har varit hos doktorn i dag. Bekymren från sommaren är tillbaka.

  

Emma min älskling (en av). Hon är snart 2½ år. Hon har bott här sedan hon var 5 veckor. Kom till oss midsommarhelgen 2008, samma dag som Gabbi dog i min hand och jag var otröstlig. Men Emma tröstade mig.

  

Tur man kan få fika på detta stället!   

Vi hade ett allvarligt samtal med doktorn. Jag är ledsen Emma.  

  

När vi kom hem fick tjejerna städat och efter det bar jag Emma i en fleecepläd och vi hade mys. Kit har också fått mys.  

  

Morgondagens matlåda blir så här med TZAY.

  

Jag har talat med ´sjukhuset´i dag. För egen räkning. Jag blir mörkrädd.  

Känns inte tryggt.


Inte ett knäpp om valet (skönt) på arbetet men väl i alla nyhetssändningar (såklart).


Något positivt är 50 minuters promenad i dag.


Det är mycket nu. Mycket att ta ställning till. Mycket bakom mig. Mycket framför mig. Andas Budda. Andas. Någon som vill säga något rart? Jag behöver det.   


Hoppas din vecka börjat bra.

Av budda - 19 september 2010 14:20

Förmiddagspowerwalk. 70 minuter. Härligt! Då är allt toppen (trots skoskav   ...och annat-hrm).

Älskar att ha denna sträckan/rundan framför mig. Min älskade park.

  

Efteråt blev det brunch med ljuvliga plommon till efterrätt.  

  

Det blir "valvaka", IDOL-repris, pyssel. plock och ´SPA´.

Ny färgtoning för mig. Tobak, ganska mörk antar jag, men det gör inget den sköljs ju ur med tiden.   

  

Så här blev resultatet. Lätt att reda ut!   

  

Nu skall jag kocka i köket.   

Jag skulle kunna skriva en del om mina val-åsikter men det är två saker jag lärt mig undvika att diskutera och det är religion och just politik.   

Inte för mycket i alla fall.   

I morgon får veterinären kontaktas igen. Emma har fått sina besvär tillbaka, fina fina Emma. Jag har fått en del ideér och hur mycket inspiration som helst när det gäller hälsa. Bland annat av Krutgubben men även av fler bloggare.

Jag har ju en stor operation framför mig med rehabilitering men efter vad läkaren sa ca 5 månader så...  hade jag kunnat låta bli godis hade blodsockervärdena och vågen visat bättre värden... HUR skall det gå utan min underbara träning? Jag får meditera i stället och minska på gotterna, eller hur?


Kvällens låt-tips från mig via Spotify (om du gillar att dansa, blir glad av ´disco´ och är sugen på att ge hän på dansgolvet   ) är Londonbeat (någon som minns?   ) med låten You bring on the sun. *salig* Längtar...

Av budda - 18 september 2010 23:26

  

Mmmmm   

Ovido - Quiz & Flashcards