Budda

Alla inlägg under augusti 2010

Av budda - 7 augusti 2010 19:58

I morse blev det ungefär en timmes promenad med bror och son. Tog rundan förbi sjukhuset så jag vet vilken ingång jag skall till i veckan som kommer när det är dags för besök på bröstmottagningen.   

Satt och läste i senaste Allas. Hittade örhängena jag fick av en kompis tidigare i sommar. Kul att se dem. Har inte använt dem (än) men kanske får göra det, de såg ju snygga ut i tidningen eller hur?  Kul!

  

Efter att ha haft ett smärre helsike (och det hjälper inte att toppa) med att reda ut det våta håret funderar jag som vanligt på att kapa det. Jag har bestämt mig för att klippa ut fler bilder på kortare frisyrer. Sen skall man ´bara´ hitta en bra frissör också. Denna sida rev jag ut ur Allas för flera år sedan. Vågar man? (säg inte att ´det växer ju ut igen´).   Vad tycks? Kort, lätt att färga, sköta OCH v a r i e r a.

  

I dag blev det en sidofläta medan håret var vått efter tvätt.

  

Jag har gått igenom alla böcker och har en papperhög kvar från ena bokhyllan.

har ett fantastiskt intressant ´bibliotek´ med många böcker från ´mitt´ ämnesområde men även andra områden som intresserar. Alla pocketböckerna står i sovrummet. Undrar när jag skall ha tid att läsa?

Här är en av bokhyllorna.  

  

Får se om jag kan få rensat mer i pappershögen medan Gry leder Sommarkrysset.


Trevlig kväll!


Av budda - 6 augusti 2010 22:16

Ingen powerwalk på morgonen. Nåja! Sista semesterdagen för denna omgången. Jag bakade ett gäng dumlemuffins och la dem i frysen.

  

Djuren har fått sitt. Fina Emma ser bättre ut i ögat och får salva. Hon får sin antibiotika som hjälper och jag smörjer henne med den fina oliv-body-butter som jag köpt åt henne på självaste Kicks.  

  


 Hanna har fått extra ompyssling i dag. Hon är vårt första marsvin och närmar sig 3 år. Sötast i stan! Här med "lilla mamma".  

        

Rätt som det var skulle hon smita.    

  

Denna bok har jag beställt och skall ge i julklapp. Jonas har jag haft kontakt med då jag ordnat honom som föreläsare på mitt arbete (som jag nu är tjänstledig från). Han var uppskattad som sådan och hans föreläsning gav fina guldkorn att bära med sig.

  

Dessa tre köpte jag också. Väntar på Mons nya bok Vårlik som inte kommit som pocket - än.  

Fick snigelpost i dag och jag blev glatt överraskad! Tack Majsan för en fin hälsning.   

  Denna skiva säljs till förmån för hemlösa. Jag kan rekommendera den, 99 kronor.Lyssnade på alla 14 spåren medan jag städade kylslåpet och bakade. 

I kväll blev det biopremiär i en fullsatt salong. Karate Kid  (någon som minns den från 1984?)   Filmen var mycket bra!! Före bion var vi (jag, dottern, dotterns kompis och dotterns kompis mamma) på Burger King och HM bla.   När vi kom hem var schäfervalparna (bland andra) ute på gården.

  

Underbara.  En tjej frågade mig om jag var gravid! Vet hut!!     

Ser jag gravid ut? Svar...ja.

  

Tips från mig. Kicks säljer denna härliga fotkräm med fräsch doft av gurka och pepparmint. 20 kr/förpackning.

  


Svar till Anna, julgrisen: Ja de(vi)  har haft otur med sjuklingar och ja de är försäkrade men vi har inte kommit upp i några nämnvärda summor än men jag sparar kvitton.


So long!   

Av budda - 5 augusti 2010 21:59

Gissa hur glad jag blev? En timme på gården med sju valpar?     

      

Jag som skulle ut på kvällsrunda i parken, det blev en fjuttig runt kvartetet i stället, 15 minuter.   Tänk om jag kunde ha hund igen...*älskar djur*

Av budda - 5 augusti 2010 17:58

Ingen runda i parken i morse. Storstädade gästtoan i stället.   

  

11.30 hade Emma tid hos veterinären.

  

Här bär J henne i boxen.

  

När undersökning och behandling var klar satte jag mig på huk så våra ansikten kom i samma höjd. Jag berömde henne så min fina Emma. Då gick hon in i buren och jag sa "Emma, är det ditt sätt att säga att du vill åka hem nu?"     

Det blev som vanligt god mat till tjejerna. Här är Emma.

  

Här är Kitty och Alva.

  

Sara och Hanna.

  

J och jag cyklade till köpcentrumet/köpcentrat,vi hade några ärenden.

Bla handlade vi för 390 kr på Stadium och expiditen säger ´du har ju en bonus på 374 kr och den gäller tom augusti, vill du utnyttja den?" Svar: Jaaaa!   

Vi fikade också. På Espresso house.

  

På kvällen blev det en halv pizza.   

  

Hur har du det?

Av budda - 4 augusti 2010 20:31

När dagen började i dag var det en trött Budda som vinkade av tonåringen. Direkt efter blev det en timmes promenad för omväxlings skull i de vackra villakvarteren en bit bort. Efteråt 50 sit ups (premiär) och 20 minuters strechyoga (mindfulness).

  

Emma fick en tid hos veterinären i morgon. Hon har fått något i ögat igen, jag kan inte få ut det denna gång och jag lider med henne. Hon är så tapper. Ögat börjar bli grått. Fina Emma. Jag hjälper dig.   

  

Efter dusch och frukost cyklade vi ner på stan.

  

Vi hämtade biobiljetter till premiären av Karate Kid.

Jag köpte ögonskuggor i lila på  MIST. Köp 2 och få en på köpet.

  

Vi fikade på Waynes coffe och kakan var SÅ god!!

     

Jag köpte ett förråd inför hösten, brukar göra så. OM någon familjemedlem blir sjuk.   

  

Det blev litet annat också. En tidning med artikel om mindfulness (dock inga nyheter för mig).

  

Körsbär är en favorit, blir nog biogodis på fredag.

  

På KappAhl köpte jag ett par (ett att skicka som gåva   ) armband vars försäljning stödjer forskningen kring kvinnors hjärtsjukdomar.

  

När posten kom var dte med ett paket. Två valfria böcker och en stereo om man gick med i en bokklubb. Sagt och gjort. Bla fick jag Johan Theorins nya.

  

  

Avslutningsvis en bild på älskade pippisarna som inte gick lottlösa från min shoppingrunda.  

  

I morse när jag vaknade visste jag inte att jag klockan 18 i kväll skulle få en oväntad summa pengar.  Jag har kunnat lösa några mindre postorderskulder där man betalar en hundralapp i månaden men man amorterar enbart typ 40 kr. SÅ skönt de är borta. Jag är tacksam!! Så ser ni mig köpa något hädanefter så får ni protestera.     


Tankar....

Av budda - 3 augusti 2010 12:02

Jag njuter av att vara ledig fastän arbete och tankar kring framtid flåsar i nacken. fastän jag inte hinner det jag vill och borde. Men jag hinner en del och jag tar vara på tiden. Emma tar snällt sin Marbocyltablett och måtte hon bli frisk, älskade unge.

  

I dag bröt jag min trogna vana med att starta med en runda i parken. Det blev mycket aktivitet i går och i dag gör jag aktiviteter hemma. Jag startade dagen med att ta mig an frysen.

  

  

Skönt!  

  

Sent i går packade jag upp mina varor från Jotex. Jag längtar efter fönsterbytet som snart skall påbörjas. Nya gardiner till köket:

  

Budda-gardiner till lilla sovrummet.   

  

Duschdraperi med änglar.

   

Beck och bölja lakan.

  

Nya plädar.

   

Intressanta kursböcker. Konstigt, ärsjälv uppe i detta med arv, bouppteckning, arvsskifte...  

  

Dagens bästa!!!           

  

Min snart 15-åring skalar för första gången potatis!   Kanske inte så märkvärdigt tycker du men det ÄR det, för han ´är inte som andra´.

I morgon far han för första gången ensam med stadsbuss, tåg och sedan regionalbuss till sin morfar. Fina led i självständigheten. *stolt* Älsklingsbarn.

Ha en verkligt bra dag.

Av budda - 2 augusti 2010 18:43

I dag vaknade jag av att det smattrade rejält på rutan. Ösregn. Tills jag skulle ta min morgonrunda i parken hade regnandet slutat, mötte knappt några människor i spåren. Efter dusch & smörgås cyklade jag de 25 minutrarna till Vårdcentralen. På vägen passerar man denna lustiga fotbollsplan.   

    

Det blev ett stick i fingret och som person med diabetets är jag van vid att mäta blodsocker och med min nya mätare känns det absolut inget! När sköterskor på sjukhuset eller vårdcentralen skall göra det skall de först trycka i hop min fingertopp så den är alldeles hårt. Sen skall lancetten tryckas så hårt man kan och det kommer onödigt mycket blod. Varför har jag undrat ett bra tag? Är fortfarande öm i fingertoppen.

  

Jag hade haft i ´läxa´ att minska sockerintaget och öka den fysksika aktiviteten. Mitt långtidssocker som mäts i % hade legat högt. Det skall vara under 6 % (int att förväxla med blodsockervärde som mäts i mmol/l) och senast (i maj) hade jag hela 7,6%. Jag var inte så hoppfull inför dagens mätning men min träning verkar ha hjälpt. Jag hade 6,9% och även om det är högt blev jag glad.   Midjemåttet var sedan förra besöket minskat 1,5 cm och jag hade tappat 2,5 kg. Små smulor är också bröd. Vi var överens om att jag borde prata med doktorn om ett par saker men nu är det först bröstkirurgen som skall säga sitt. Jag ger upp att få hjälp från Vårdcentralen. Det går så länge det går är mitt ena motto.  

Efter lunch cyklade jag igen, denna gång med barnen.   Vi åkte till ´min´ park och matade fåglarna. De är så fina alla sorterna! Gräsänder, svanar, vitkindade gäss, kajor, skrattmåsar och grå gås.

  

Kom och ta en bit bröd, fina fågel!

  

Barnen fick glass och dryck på restaurangen.

  

Parken jag brukar swischa runt i är helt underbar. Se!

    

Efter parken blev det LIDL, hämta paket från Jotex, hämta biljetter till Björn Skifs showen, hämta mer kurslitteratur (Äktenskapsförord, Äktenskap, sammanboende, parnterskap, Rätt arv hette böckerna som jag redan kikat i). Handlade även mat och serverade en god gryta med gräddsås.   


Jag har även hunnit ringa veterinären i dag då Emma blivit sjuk igen. Nu får hon tabletter som skall verka förhoppningsvis. Annars är nästa steg röntgen. Allt för min lilla tös.   


Här är till Ewa.   

  


Ha en fin kväll.

    

Av budda - 1 augusti 2010 15:43

Drygt en timme i parken ´som vanligt´ när jag är ledig. Hur skönt som helst.

Efter dusch och havregrynsgröt blev det en cykeltur.

  

Till IKEA!

Jag har nämligen fått en ide´ om att i köket ha tavelhyllor att ställa några av mina fina kokböcker på, som prydnad.  Ungefär så här:

  

Det blev en del handlat. Regnet hängde i luften.

  

Så har jag tänkt mig. Ta ner tallrikar och tavlor och upp med tavellisterna (köpte 4). Det får bli efter fönsterbytet.

  

Jag har massor med fina kokböcker som bara står...   

  

Alla mina fina (och faktiskt olästa) pocketböcker har fått flytta för att stå tillsammans på en hylla. All facklitteratur, kurslitteratur står vid tv´n. Skall gå igenom dem också. Some day...  


Träffat två kollegor i dag, byggnadsarkitekten i parken på träningsrundan och planarktitekten på IKEA. Trevligt.


Ha det gott!

Tankar från mig.

Ovido - Quiz & Flashcards